نمای اسپایدر

اسپایدر گلاس وال" یکی از روش‌های مدرن و جذاب برای طراحی دیوارهای شیشه‌ای در ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی است. در این روش، شیشه‌ها با استفاده از سیستم نگهدارنده‌هایی به نام "اسپایدر" به دیوار متصل می‌شوند و به عنوان دیواری شیشه‌ای شفاف و زیبا شناخته می‌شوند. استفاده از این روش، به عنوان یک راه حل جذاب برای ایجاد یک فضای باز و روشن، باعث افزایش نورگیری در داخل ساختمان می‌شود و در عین حال، جلوی دید افراد را از خارج از ساختمان مسدود نمی‌کند. با استفاده از این روش در طراحی دیوارهای شیشه‌ای، می‌توانید به راحتی فضایی شفاف، جذاب و متفاوت ایجاد کنید و به ساختمان خود ظاهری مدرن و خاص ببخشید.

Spider-glass-wall-with-glass-fins

ساختار نمای شیشه ای اسپایدر

نمای شیشه‌ای اسپایدر مانند محافظ است که با وجود ظاهری زیبا جداکننده محیط داخل از خارج می‌باشد. در ساخت نمای شیشه ای از یراق الات اسپایدری وشیشه سکوریت استفاده میگردد

.
شیشه

شیشه اسپایدر از جنس شیشه نشکن می‎‌باشد و در برابر طوفان و هر ضربه‌ای مقاوم است و دارای عایق حرارتی و صوتی نیز می‌باشد. پنل‌های نمای اسپایدر به صورت تک‌جداره یا دوجداره است، این پنل‌ها توسط اتصالات فولاد ضد زنگ در چهار، شش یا چند نقطه به یکدیگر متصل می‌شوند. پنل‌ها به دو صورت ثابت و کشویی نصب می‌گردند تا در صورت لزوم باز شوند. شیشه اسپایدر در یک محور و به وسیله یک اتصال‌دهنده و بدون هیچ فریمی، دیواره را تشکیل می‌دهد. هر چه از شیشه بزرگ‌تر در نمای اسپایدر استفاده شود به زیبایی کار افزوده می‌شود. قیمت شیشه اسپایدر باشیشه لمینت گرانتر ولی اصولی تر است

 

یراق الات

یراق آلاتی که برای اتصال شیشه‌ها در نمای اسپایدر استفاده می‌گردد به صورت زیر می‌باشند:

  • پایه اسپایدری تک شاخ
  • پایه اسپایدری دو شاخ
  • پایه اسپایدری چهار شاخ
  • کانکتور
  • رتیل              

    از مزایای نمای شیشه ای می توان به مواردی چون:

    • بالا بردن امنیت و ایمنی ساختمان
    • کنترل کننده صدا
    • بهره وری از نور خورشید
    • تنوع در رنگ
    • کاهش هزینه

     

    انواع نمای اسپایدر

    نمای اسپایدر لوله‌ای

    اسپایدر لوله‌ای رایج‌ترین نوع نمای عنکبوتی است. در این نما از لوله استیل دایروی به عنوان سازه پشتیبان جهت مقاومت در برابر لرزش، وزش باد و غیره استفاده می‌شود. قطر و ضخامت لوله‌ها توسط مهندسان اجرایی و براساس بارهای وارده، وزن شیشه و موقعیت جغرافیایی به طور دقیق محاسبه شود. برای نصب این نمای اسپایدر می‌توان از روش کف کوب و روش پلیت استفاده کرد.

    ابتدا کانکتورهایی از جنس استیل که نقش اتصال دهنده بین لوله و شاسی اسپایدر (سازه نگهدارنده) را بازی می‌کنند، به لوله‌ها جوش داده می‌شوند. در مرحله بعد شاسی به وسیله پیچ به کانکتور متصل می‌شود. سپس شیشه‌ها با استفاده از رُتیل یا بست به شاسی وصل می‌شوند. وظیفه اصلی کانکتورها همچنین انتقال نیروی وارد شده بر مفاصل و سازه اصلی نماست. همچنین بست‌ها معمولاً در سه نوع مفصلی، تک جداره و دوجداره موجود هستند که براساس نوع و ضخامت شیشه انتخاب می‌شوند.

     

نمای اسپایدر کابلی

اسپایدر کابلی یکی دیگر از انواع نمای اسپایدر محسوب می‌شود. این نما نوعی نمای شیشه‌ای شفاف است که توسط کابل‌های افقی و عمودی به شکلی کاملاً منظم و شبکه‌ای ساخته می‌شود. سیستم شبکه‌ای به عنوان سازه نگهدارنده از پنل‌های شیشه‌ای پشتیبانی می‌کند. این کابل‌ها از طریق گیره‌های استیل در جای خود ثابت می‌شوند و از طریق جک‌های هیدرولیکی تحت کشش قرار می‌گیرند. کابل مورد استفاده در این نما وظیفه تحمل بار و انتقال آن به تکیه گاه‌ها را بر عهده دارد.

این کابل‌ها به اندازه مشخصی کشیده می‌شوند، بنابراین نحوه محاسبه آنها کاری تخصصی و پیچیده است که می‌بایست توسط مهندسین سازه انجام شود. اسپایدر کابلی کمترین مزاحمت را در نمای ساختمان ایجاد می‌کند و باعث دستیابی به دید وسیعی می‌شود. همچنین یکی از مزیت‌های عمده نمای کابلی این است که قابلیت ایجاد یک نمای صاف (نمای اسپایدر کابلی ثابت) و حتی یک نمای دارای منحنی (نمای اسپایدر خمیده) را دارد.

نمای اسپایدر فین گلس

نمای اسپایدر فین گلس به طور کامل از شیشه ساخته می‌شود. به این صورت که سازه پشتیبان به جای اینکه فلزی باشد، شیشه‌ای است. یک تیغه شیشه‌ای لمینت شده به شکل عمود در پشت نما قرار می‌گیرد. سپس قطعات نگهدارنده اسپایدر روی تیغه نصب می‌شوند و در پایان پنل‌های شیشه‌ای در محل خود قرار خواهند گرفت. همچنین سازه پشتیبان به گونه‌ای طراحی شده است که بتواند فشار، وزن و لرزش وارده به شیشه را تحمل کند.